Nutriční hodnoty (Pečené kuře s citronem a kapary)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 020 kJ / 244 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,73 g |
| Tuky | 17,78 g |
| – nasycené | 11,19 g |
| – nenasycené | 6,13 g |
| –– mononenasycené | 5,32 g |
| –– polynenasycené | 0,81 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 8,01 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 264 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 15,72 g |
| – cukry | 2,20 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 horní kuřecí stehna | Kuřecí stehenní řízky | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1/2 1/2 citronu – (nakrájíme na plátky a přepůlíme) | Citrón čerstvý | 45 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kapar | Kapary | 10 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku – prolisujeme | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 lžička 1 lžička granulovaného česneku | Česnek sušený | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 100 ml 100 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 100 ml |
| jarní cibulka – pouze nať | Cibulka jarní čerstvá |