Nutriční hodnoty (Ledvinky na kari)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 776 kJ / 425 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,43 g |
| Tuky | 33,45 g |
| – nasycené | 4,66 g |
| – nenasycené | 28,67 g |
| –– mononenasycené | 24,53 g |
| –– polynenasycené | 4,13 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 10,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 902 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 22,52 g |
| – cukry | 10,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vepřové ledvinky | Ledviny vepřové | |
| cca 0,5 l cca 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 PL 3 PL olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 1 ČL 1 ČL kari | Kari | 10 g |
| 1 ČL 1 ČL sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1/2 ČL 1/2 ČL drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 1 PL 1 PL sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
| 0,5 0,5 l vývaru (když nemám, tak dávám vodu a 1/2 kostky masoxu) | Vývar masový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| jíška | Jíška máslová |