Nutriční hodnoty (Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 030 kJ / 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,70 g |
| Tuky | 2,27 g |
| – nasycené | 1,10 g |
| – nenasycené | 0,99 g |
| –– mononenasycené | 0,25 g |
| –– polynenasycené | 0,74 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 15,01 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 94 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 40,13 g |
| – cukry | 18,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 celá kachna (cca 2,1 kg) | Kachna | |
| máslo - trochu trochu na vymazání pekáče | Máslo kravské | |
| 1 1 cibule - nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| špetka špetka kmínu | Kmín | |
| 1 hrnek 1 hrnek drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 250 ml |
| cibule - oloupaná a nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | |
| 2 2 větší kedlubny - oloupané a nastrouhané nahrubo | Kedluben čerstvý | 360 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| špetka špetka kmínu (můžeme použít i mletý či v případně vynechat dle vlastní chuti) | Kmín | |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 20 ml |
| trochu trochu sádla | Sádlo vepřové | |
| 1 lžíce 1 lžíce maizeny | Škrob kukuřičný | 15 g |
| 1 sáček 1 sáček bramborových knedlíků v prášku - bezlepkových | Knedlík bramborový |