Nutriční hodnoty (Italské rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 366 kJ / 1 044 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,18 g |
| Tuky | 103,07 g |
| – nasycené | 55,92 g |
| – nenasycené | 46,10 g |
| –– mononenasycené | 41,65 g |
| –– polynenasycené | 4,45 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,44 g |
| – cukry | 5,50 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 hrníčky 4 hrníčky rýže Arborio | Rýže bílá | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| hotový zeleninový bujón (klidně z kostičky) | Bujón zeleninový | |
| 1 dcl 1 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| parmazán | Parmezán |