Nutriční hodnoty (Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 6 878 kJ / 1 644 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 225,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 218,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,28 g |
| Tuky | 56,21 g |
| – nasycené | 12,08 g |
| – nenasycené | 31,70 g |
| –– mononenasycené | 26,17 g |
| –– polynenasycené | 5,53 g |
| ––– omega 3 | 0,82 g |
| Vláknina | 11,75 g |
| Cholesterol | 715 mg |
| Sodík | 972 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 40,80 g |
| – cukry | 18,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-1,2 kg 1-1,2 kg vepřové plece | Vepřová plec | 1100.000023841858 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 hrst 1 hrst sušené cibule | Cibule sušená | |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 300 ml 300 ml světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 300 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| celý kmín (nebo drcený) | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| menší celé brambory (dle potřeby) | Brambor zimní | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |