Nutriční hodnoty (Borůvkový dortík 2)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 6 858 kJ / 1 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 30,18 g |
| – nasycené | 6,26 g |
| – nenasycené | 15,15 g |
| –– mononenasycené | 9,45 g |
| –– polynenasycené | 5,70 g |
| ––– omega 3 | 2,28 g |
| Vláknina | 38,50 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 341 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 276,60 g |
| – cukry | 168,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 lžíce 2 lžíce teplé vody | Voda | 36 ml |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 90 g 90 g cukru krupice | Cukr bílý | 90 g |
| 1 litr 1 litr borůvek | Borůvky čerstvé | 1000 g |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cukr krupice dle chuti | Cukr bílý | |
| tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| pomazánkové máslo | Pomazánka mléčná | |
| pudink bez vaření | Puding v prášku | |
| dortová želatina | Želatina vepřová |