Nutriční hodnoty (Treska ještě dneska)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 729 kJ / 1 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 57,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,20 g |
| Tuky | 56,85 g |
| – nasycené | 29,50 g |
| – nenasycené | 26,07 g |
| –– mononenasycené | 22,55 g |
| –– polynenasycené | 3,53 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 11,25 g |
| Cholesterol | 314 mg |
| Sodík | 259 mg |
| Sůl | 0,58 g |
| Sacharidy | 81,07 g |
| – cukry | 9,80 g |
| ––– laktóza | 5,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g filé aljašské tresky | Treska filet | 300 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce drcených kukuřičných lupínků | Lupínky kukuřičné | |
| 1 lžíce 1 lžíce drceného kmínu | Kmín mletý | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce italských bylinek | Provensálské koření | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |