Nutriční hodnoty (Lilek se špenátovou ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 034 kJ / 247 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 13,60 g |
| – nasycené | 8,59 g |
| – nenasycené | 3,94 g |
| –– mononenasycené | 3,30 g |
| –– polynenasycené | 0,64 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 3,20 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 141 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
| – cukry | 10,40 g |
| ––– laktóza | 5,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší lilek (350 g) | Lilek čerstvý | |
| 100 g 100 g špenátu | Špenát čerstvý | 100 g |
| 150 g 150 g ricotty | Ricotta | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| medvědí česnek (sušený) | Česnek medvědí čerstvý | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| rajčata | Rajče červené čerstvé | |
| ½ šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 100 g 100 g loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 100 g |
| provensálské bylinky | Provensálské koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |