Nutriční hodnoty (Balkánské krůtí hamburgry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 119 kJ / 1 224 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 127,44 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 123,68 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,76 g | 
| Tuky | 66,67 g | 
| – nasycené | 11,86 g | 
| – nenasycené | 49,43 g | 
| –– mononenasycené | 26,55 g | 
| –– polynenasycené | 22,88 g | 
| ––– omega 3 | 2,31 g | 
| Vláknina | 12,30 g | 
| Cholesterol | 453 mg | 
| Sodík | 644 mg | 
| Sůl | 2,04 g | 
| Sacharidy | 25,85 g | 
| – cukry | 11,82 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 600 g 600 g mletého krůtího masa | Krůta stehno bez kosti a kůže | 600 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce worcesteru | Worcestrová omáčka | 15 ml | 
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml | 
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g | 
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| ajvar | Ajvar | |
| hořčice | Hořčice plnotučná | |
| olivy | Olivy čerstvé zralé | |
| balkánský sýr | Sýr balkánský (50% t. v s.) | |
| eidam | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| olej | Olej řepkový | |
| hamburgerové housky | Houska pšeničná |