Nutriční hodnoty (Peprné krevety objímané špagetami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 5 009 kJ / 1 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,14 g |
Tuky | 51,16 g |
– nasycené | 20,26 g |
– nenasycené | 28,96 g |
–– mononenasycené | 24,71 g |
–– polynenasycené | 4,25 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 16,84 g |
Cholesterol | 357 mg |
Sodík | 460 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 103,98 g |
– cukry | 8,26 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g krevet (předvařených ocasů) | Krevety loupané | 200 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 cibule – použil jsem bílou | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 chilli papričky – opatrní mohou přidat jen jednu | Chilli paprička čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
120 g 120 g špaget | Špagety pšeničné | 120 g |
100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
1 lžička 1 lžička citronové kůry – postačí sušená | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 lžičky 2 lžičky sušeného oregána | Oregano sušené | 10 g |
hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |