Nutriční hodnoty (Strouhaný bramborový salát "slánský")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 811 kJ / 1 867 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,55 g |
| Tuky | 18,03 g |
| – nasycené | 3,88 g |
| – nenasycené | 7,64 g |
| –– mononenasycené | 5,77 g |
| –– polynenasycené | 1,87 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 57,60 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 607 mg |
| Sůl | 1,06 g |
| Sacharidy | 335,42 g |
| – cukry | 25,51 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2000 g 2000 g brambor | Brambor zimní | 2000 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majolka | Majonéza | |
| 1 1 bílý jogurt | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| 1 hrst 1 hrst nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | |
| hořčice dle chuti | Hořčice plnotučná | |
| 2 2 vejce (nebo jen bilky) | Vejce slepičí | 140 g |
| uzenina dle chuti | Párek vepřový | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |