Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Voňavý švestkový koláč s křupavou krustou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie11 531 kJ /
2 756 kcal
Bílkoviny29,70 g
– z toho živočišné bílkoviny18,20 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,50 g
Tuky115,52 g
– nasycené67,64 g
– nenasycené41,80 g
–– mononenasycené37,00 g
–– polynenasycené4,80 g
––– omega 30,52 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 824 mg
Sodík 250 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy397,87 g
– cukry325,27 g
––– laktóza0,96 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100 g 100 g prosáté mouky; použila jsem špaldovou pro její krásnou barvu a oříškovou chuť; klidně použijte i celozrnnou s kukuřičnou, mandlovou moukou apod. Mouka pšeničná hladká 100 g
120 g 120 g povoleného másla Máslo kravské 120 g
170 g 170 g třtinového cukru Cukr třtinový 170 g
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva Kypřící prášek 4 g
špetka špetka soli Sůl mořská
2 2 vejce pokojové teploty; můžete studená vejce dát na chvíli do misky s teplou vodou, aby se prohřála Vejce slepičí 140 g
12 12 švestek, rozpůlených a vypeckovaných; můžete použít i blumy, broskve, nektarinky, hrušky… ale ty pokrájejte na osminky; nebo využijte bobule typu brusinky, borůvky apod.
možno přidat vanilkový/ mandlový extrakt, citronovou/pomerančovou kůru či muškátový oříšek Muškátový oříšek
asi 0,5-0,75 hrníčku asi 0,5-0,75 hrníčku třtinového cukru Cukr třtinový 157.4999988079071 g
čerstvě vymačkaná šťáva z necelé půlky půlky citronu Citrón čerstvý
mletá skořice Skořice ceylonská mletá
můžete přidat i kardamon, mletý hřebíček či mletý zázvor Zázvor sušený mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.