Nutriční hodnoty (Voňavý švestkový koláč s křupavou krustou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 11 531 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 115,52 g |
– nasycené | 67,64 g |
– nenasycené | 41,80 g |
–– mononenasycené | 37,00 g |
–– polynenasycené | 4,80 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 824 mg |
Sodík | 250 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 397,87 g |
– cukry | 325,27 g |
––– laktóza | 0,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g prosáté mouky; použila jsem špaldovou pro její krásnou barvu a oříškovou chuť; klidně použijte i celozrnnou s kukuřičnou, mandlovou moukou apod. | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
120 g 120 g povoleného másla | Máslo kravské | 120 g |
170 g 170 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 170 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
2 2 vejce pokojové teploty; můžete studená vejce dát na chvíli do misky s teplou vodou, aby se prohřála | Vejce slepičí | 140 g |
12 12 švestek, rozpůlených a vypeckovaných; můžete použít i blumy, broskve, nektarinky, hrušky… ale ty pokrájejte na osminky; nebo využijte bobule typu brusinky, borůvky apod. | ||
možno přidat vanilkový/ mandlový extrakt, citronovou/pomerančovou kůru či muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
asi 0,5-0,75 hrníčku asi 0,5-0,75 hrníčku třtinového cukru | Cukr třtinový | 157.4999988079071 g |
čerstvě vymačkaná šťáva z necelé půlky půlky citronu | Citrón čerstvý | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
můžete přidat i kardamon, mletý hřebíček či mletý zázvor | Zázvor sušený mletý |