Nutriční hodnoty (Ledvinky po uhersku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 154 kJ / 276 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,69 g |
Tuky | 10,20 g |
– nasycené | 6,41 g |
– nenasycené | 3,41 g |
–– mononenasycené | 2,97 g |
–– polynenasycené | 0,45 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 8,85 g |
Cholesterol | 32 mg |
Sodík | 92 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 33,41 g |
– cukry | 19,01 g |
––– laktóza | 9,86 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
8 8 vepřových ledvinek | Ledviny vepřové | |
olej | Olej řepkový | |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
3 3 lžičky papriky mleté sladké | Paprika červená sušená | |
1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
voda (nebo vývar) | Voda | |
zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 oříšek 1 oříšek másla | Máslo kravské | 8 g |