Nutriční hodnoty (Mrkvový bochník s rozinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 552 kJ / 1 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,50 g |
| Tuky | 118,52 g |
| – nasycené | 69,97 g |
| – nenasycené | 42,45 g |
| –– mononenasycené | 37,93 g |
| –– polynenasycené | 4,53 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 839 mg |
| Sodík | 707 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 82,11 g |
| – cukry | 70,71 g |
| ––– laktóza | 13,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 500 g |
| 1,25 hrnku 1,25 hrnku pšeničné celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 312.5 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku cukru krystal | Cukr bílý | 125 g |
| 120 g 120 g změklého másla | Máslo kravské | 120 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého hřebíčku | Hřebíček | 1.25 g |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín |