Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s tarhoňou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 597 kJ / 621 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,74 g |
| Tuky | 2,41 g |
| – nasycené | 0,76 g |
| – nenasycené | 0,79 g |
| –– mononenasycené | 0,30 g |
| –– polynenasycené | 0,49 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 16,54 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 136 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 116,55 g |
| – cukry | 13,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku tarhoni | Těstoviny pšeničné | 125 g |
| 1 1 větší brambor | Brambor zimní | 50 g |
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky menšího květáku | Květák čerstvý | 350 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| feferonka (podle chuti) | Chilli paprička čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| zeleninový vývar (nebo voda) | Vývar zeleninový | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |