

Vdolečky bez kynutí
Suroviny cca 20 kousků
- jedlá soda - 1 lžíce
- hladká mouka - 300 g
- měkký tvaroh - 250 g
- vejce - 1 kus
- cukr krupice - 2 lžíce
- olej - na smažení
Postup přípravy receptu
Vejce a cukr vyšleháme a přidáme sodu, mouku s tvarohem a v ruce proděláme, necháme 20 minut vychladnout v lednici.
Pak těsto vyválíme na 1 cm a vykrájíme kolečka.
Rozpálíme větší množství oleje a kolečka (vdolky) smažíme (můžeme použít fritovací hrnec). Necháme okapat na ubrousku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vdolečky bez kynutí
-
Tvarohové šišky sú výborné, uprednostňujem ich pred klasikou.
-
Karolíno, vdolky nejdřív usmaž, a pak vlož svoji fotku
http://propohodu.blog.cz/1001/bavorske-vdolecky