Nutriční hodnoty (Svíčková na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 015 kJ / 1 916 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 130,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,43 g |
| Tuky | 124,43 g |
| – nasycené | 57,93 g |
| – nenasycené | 60,98 g |
| –– mononenasycené | 50,25 g |
| –– polynenasycené | 10,73 g |
| ––– omega 3 | 0,86 g |
| Vláknina | 11,97 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 1,41 g |
| Sůl | 3,28 g |
| Sacharidy | 55,15 g |
| – cukry | 21,55 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězí svíčkové | Hovězí svíčková | 600 g |
| 50 g 50 g uzené slaniny v celku (nebo špeku) | Špek | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 40 g 40 g oleje | Olej řepkový | 40 ml |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 g 200 g mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 100 g 100 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| masový vývar | Vývar masový | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 250 ml 250 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| cukr krupice (dle chuti) | Cukr bílý | |
| citronová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu |