Nutriční hodnoty (Kuřecí ve smetanové omáčce s česnekem a parmazánem, pečené s brambory a špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 685 kJ / 881 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,90 g |
| Tuky | 63,33 g |
| – nasycené | 33,28 g |
| – nenasycené | 14,41 g |
| –– mononenasycené | 12,75 g |
| –– polynenasycené | 1,67 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 4,93 g |
| Cholesterol | 76 mg |
| Sodík | 1,53 g |
| Sůl | 3,75 g |
| Sacharidy | 32,85 g |
| – cukry | 7,00 g |
| ––– laktóza | 3,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 kuřecích stehenních řízků s kůží | Kuřecí stehenní řízky | |
| vařené brambory v množství pro 6 osob | Brambor zimní | |
| baby špenát (vaničku nebo pytlík) nahrubo nasekaný | Baby špenát | |
| 4 stroužky 4 stroužky čeneku | ||
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| cca 1/4 cca 1/4 másla | Máslo kravské | 0.25 g |
| zhruba šálek šálek kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | |
| lžička lžička sušeného tymiánu (ale raději čerstvý) | Tymián sušený | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušené bazalky (opět raději čerstvou) | Bazalka sušená | 2.5 g |
| 1/2 šálku 1/2 šálku napůl smetana+mléko | ||
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku strouhaného parmazánu | Parmezán | 125 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nějakého italského koření (já měla Aglio olio peperoncino) | Provensálské koření | 15 g |
| sůl a pepř podle chuti | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |