Nutriční hodnoty (Slaný jahelník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 806 kJ / 2 344 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 75,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,23 g |
| Tuky | 62,16 g |
| – nasycené | 26,57 g |
| – nenasycené | 29,38 g |
| –– mononenasycené | 19,00 g |
| –– polynenasycené | 10,38 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 34,20 g |
| Cholesterol | 661 mg |
| Sodík | 2,38 g |
| Sůl | 5,83 g |
| Sacharidy | 312,83 g |
| – cukry | 43,08 g |
| ––– laktóza | 31,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku jáhel | Jáhly | 375 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku vody | Voda | 375 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 375 ml |
| 1 velká sklenice 1 velká sklenice kysaného zelí nebo 1 sáček | Zelí bílé kvašené | |
| 200 g 200 g sýru (eidam, gouda,...) | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| bujon | Bujón hovězí | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| pepř | Pepř černý |