Nutriční hodnoty (Višňový sad Ljubov Andrejevny Raněvské)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 883 kJ / 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 15,12 g |
| – nasycené | 3,64 g |
| – nenasycené | 7,00 g |
| –– mononenasycené | 5,60 g |
| –– polynenasycené | 1,40 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 3,50 g |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 1,40 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velký kelímek bílého jogurtu (raději hustější konzistence) | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| tento kelímek se stane odměrkou odměrkou pro další suroviny | ||
| 1 kelímek 1 kelímek cukru (ideálně přesátý) | Cukr bílý | |
| 1 kelímek 1 kelímek přesáté polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 2 2 celá vejce (ideálně pokojové teploty) | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžičku 1 lžičku sody bikarbony (případně 1/2 prášku do pečiva) | Jedlá soda | 12 g |
| trošku trošku tuku (Hera?) na vymazání formy a krapet mouky na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká | |
| zrnko zrnko soli | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| mouka | Mouka pšeničná hladká |