Nutriční hodnoty (Fazolovo-fazolková polévka s klobáskou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 240 kJ / 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 14,17 g |
– nasycené | 8,06 g |
– nenasycené | 6,06 g |
–– mononenasycené | 2,03 g |
–– polynenasycené | 4,03 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 12,30 g |
– cukry | 4,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
hrst hrst bílých fazolí | Fazole bílé | |
hrst hrst červených fazolí | Fazole červená ledvina | |
hrst hrst čerstvých fazolek nebo mražených zelených fazolek | Fazolky čerstvé | |
200 g 200 g klobásy se zajímavou chutí (použila jsem Křemešník s bílou plísní) | Klobása | 200 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
olej | Olej řepkový | |
masox | Bujón hovězí | |
polévkové koření | Polévkové koření tekuté | |
sůl | Sůl mořská | |
zakysaná smetana na zjemnění nebo na ozdobu | Smetana kravská zakysaná 12% |