Nutriční hodnoty (Fazolovo-fazolková polévka s klobáskou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 240 kJ / 296 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 14,17 g |
| – nasycené | 8,06 g |
| – nenasycené | 6,06 g |
| –– mononenasycené | 2,03 g |
| –– polynenasycené | 4,03 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 1,73 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 12,30 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| hrst hrst bílých fazolí | Fazole bílé | |
| hrst hrst červených fazolí | Fazole červená ledvina | |
| hrst hrst čerstvých fazolek nebo mražených zelených fazolek | Fazolky čerstvé | |
| 200 g 200 g klobásy se zajímavou chutí (použila jsem Křemešník s bílou plísní) | Klobása | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| olej | Olej řepkový | |
| masox | Bujón hovězí | |
| polévkové koření | Polévkové koření tekuté | |
| sůl | Sůl mořská | |
| zakysaná smetana na zjemnění nebo na ozdobu | Smetana kravská zakysaná 12% |