Nutriční hodnoty (Deset tisíc Harpagonových tolarů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 358 kJ / 6 778 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 182,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 141,30 g |
| Tuky | 251,67 g |
| – nasycené | 28,30 g |
| – nenasycené | 202,97 g |
| –– mononenasycené | 138,59 g |
| –– polynenasycené | 64,38 g |
| ––– omega 3 | 17,63 g |
| Vláknina | 55,36 g |
| Cholesterol | 807 mg |
| Sodík | 557 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 917,84 g |
| – cukry | 82,90 g |
| ––– laktóza | 22,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hladké dobře prosáté mouky | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 1 celé máslo (250 gramů) | Máslo kravské | 1 g |
| 2 2 celá vejce pokojové teploty | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 dl 2 dl oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 1 kg 1 kg brambor vařených ve slupce | Brambor zimní | 1000 g |
| 400-500 ml 400-500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
| 3-4 3-4 čajové lžičky soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| kmín | Kmín | |
| sezamové či lněné semínko | Lněná semínka | |
| tvrdý sýr dle chuti atp. atp. | Sýr kravský tvrdý 30% |