

Vepřová žebírka na medu
Suroviny 4 porce
- 2,5 kg vepřových žebírek
- Marináda:
- 200 g medu
- 250 ml kečupu
- 50 ml oleje
- 25 g soli
- 1 l vody
- sáček koření na žebra na medu
Postup přípravy receptu
Všechny přísady na marinádu promícháme v míse, nalijeme na žebírka a necháme 12 - 24 hodin odležet v chladnu.
Pak vyjmeme z marinády a pečeme při teplotě 170 - 200°C. Lze i grilovat. Podáváme s čerstvým chlebem a sladkou chilli omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Pivovar Dětenice a časopis Apetit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová žebírka na medu
-
danuska.l: Já předvařuju jen koleno. U žeber si myslím, že to není potřeba. Vždycky se upekla dobře.
-
zizala: Dekuji za odpověď, já vím, že tam nic nepíšete o vaření, ale u hodně receptu to je myšleno, že už mají být u aréna. Proto dotaz
-
danuska.l:
Já přece v receptu nic o povaření žeber nemám. Žebra se nakládají syrová a pak pečou.
-
Recept vypadá velmi lákavě, můžu se jen zeptat zda se musí předem trochu povařit a pak teprve naložit? Děkuji za odpoved
-
Žebírka byli opravdu mňamka. Jejda, vypadá na to že jsme v Dětenicích s Alčou byli ve stejnou dobu a za stejným stolem
. Ani pivo s Becherem, ani vodní dýmka nás nepoložili. Snídaně na Hotelu byla taky bezvadná
-
tento víkend v Detenicích,žebírka su,su,super.Jsem moc ráda,že jsem tu našla recept.Jsou už naložená.Snad se mi taky povedou.
-
Jo, určitě to bude mnamka, dělá to v německu můj šéf. Zkusím to taky.
-
snad to bude jedlé
-
-
Vyborne nemusi byt sáček koření na Medová žebírka stačí grilovaci koření
-
Můžou bejt již uzená. díky
-
Milej Hujere!!!
Babica vaří v telce necelej rok a my tato žebírka v naší krčmě už šestý...takže??? -
to samý vařil Babica