Nutriční hodnoty (Skotské vejce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 393 kJ / 1 528 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 90,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,85 g |
| Tuky | 64,12 g |
| – nasycené | 23,64 g |
| – nenasycené | 31,87 g |
| –– mononenasycené | 18,75 g |
| –– polynenasycené | 13,12 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 9,90 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 4,00 g |
| Sůl | 8,74 g |
| Sacharidy | 127,90 g |
| – cukry | 14,85 g |
| ––– laktóza | 8,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300-400 g 300-400 g bílých klobás | Klobása | 350 g |
| 4 4 vejce – 2 uvaříme, 2 rozšleháme | Vejce slepičí | 280 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce pečené strouhanky nebo obyčejné | Strouhanka pšeničná | 45 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| hrst hrst hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| šalvěj | Šalvěj čerstvá | |
| 3 lžičky 3 lžičky hořčice – plus další na podávání | Hořčice plnotučná | 15 g |
| rostlinný olej – na fritování | Olej řepkový | |
| 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 150 ml 150 ml podmáslí nebo mléka | Podmáslí | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| máslo | Máslo kravské |