Nutriční hodnoty (Skotské vejce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 6 393 kJ / 1 528 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 90,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,85 g |
Tuky | 64,12 g |
– nasycené | 23,64 g |
– nenasycené | 31,87 g |
–– mononenasycené | 18,75 g |
–– polynenasycené | 13,12 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 8,74 g |
Sacharidy | 127,90 g |
– cukry | 14,85 g |
––– laktóza | 8,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300-400 g 300-400 g bílých klobás | Klobása | 350 g |
4 4 vejce – 2 uvaříme, 2 rozšleháme | Vejce slepičí | 280 g |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce pečené strouhanky nebo obyčejné | Strouhanka pšeničná | 45 g |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
hrst hrst hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
šalvěj | Šalvěj čerstvá | |
3 lžičky 3 lžičky hořčice – plus další na podávání | Hořčice plnotučná | 15 g |
rostlinný olej – na fritování | Olej řepkový | |
300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
150 ml 150 ml podmáslí nebo mléka | Podmáslí | 150 g |
sůl | Sůl mořská | |
máslo | Máslo kravské |