Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Skotské vejce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie6 393 kJ /
1 528 kcal
Bílkoviny104,87 g
– z toho živočišné bílkoviny90,02 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,85 g
Tuky64,12 g
– nasycené23,64 g
– nenasycené31,87 g
–– mononenasycené18,75 g
–– polynenasycené13,12 g
––– omega 30,57 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 4,00 g
Sůl8,74 g
Sacharidy127,90 g
– cukry14,85 g
––– laktóza8,10 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300-400 g 300-400 g bílých klobás Klobása 350 g
4 4 vejce – 2 uvaříme, 2 rozšleháme Vejce slepičí 280 g
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
3 lžíce 3 lžíce pečené strouhanky nebo obyčejné Strouhanka pšeničná 45 g
pažitka Pažitka čerstvá
hrst hrst hladkolisté petržele Petržel nať čerstvá
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
šalvěj Šalvěj čerstvá
3 lžičky 3 lžičky hořčice – plus další na podávání Hořčice plnotučná 15 g
rostlinný olej – na fritování Olej řepkový
300 g 300 g brambor Brambor zimní 300 g
150 ml 150 ml podmáslí nebo mléka Podmáslí 150 g
sůl Sůl mořská
máslo Máslo kravské

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.