Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Božská rolka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (42 min příprava + 8 min tepelná úprava)

10. 1. 2011 11:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 531 kJ / 1 083 kcal
Bílkoviny50,15 g
Tuky44,55 g
Vláknina8,25 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 501 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy116,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdysi jsem vytiskla z netu z nějakého webu o vaření, ale až včera ozkoušela. Dopadlo to výborně ;-)

Je to takové odlehčené těstíčko a svěží náplň oproti klasickému těžkému máslovému krému ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kropka

28. 7. 2016 08:33

Já to znám z ořechového těsta. 6 vajec, 12 Dg krystalu, ušlehat žloutky s cukrem asi 5 minut, přidat ušlehaný sníh,naposled přidat 12 Dg mletých ořechů, dávám na pečící papír lehce vymazaný máslem zhruba 8 až 10 minut, zkrátka do růžova, nesmí se přepéct do křupava, pak nechám vychladnout, pomažu šlehačkou 250 ml stačí na jednu roládu, potom svinu do rolády a zabalím do alobalu. Dám do lednice vychladit tak na 4 hodiny. Ale vydrží dlouho i dva dny, pokud ji někdo nesežere :-D. Je lehká a osvěžující. To ovoce bych dala vedle rolády, ne do vnitř. A přesně takhle dělám z tohoto těsta i dorty plněné také šlehačkou. Vrch dortu ozdobím sáčkem a třeba když je to k narozeninám, tak do trochy šlehačky přidám trochu kakaa a napřed na dort vypuckuju číslo a pak dodělám pucky bílou šlehačkou, boku namažu šlehačkou a popráším mletými ořechy. Dort dělám ze dvou dávek a zhruba ze 4 škehaček. Upeču 2 pláty a nechám vychladnout, rozkrojím napůl a mám 4 poschoďový dort. Zkuste to, je opravdu pěkný a jednoduchý. Moc totiž neumím, ale toto je fakt jednoduché.

Masožravec

12. 10. 2015 20:39

ninule jsem do té rolády zavinul jelito a všem to hrozně chutnalo,příště to udělám s jitrnicí,mňam.:-)

casino casino

9. 10. 2015 21:00

srettka:
Tak jsem buď slepej, nebo špatně vidím...;-)

srettka

9. 10. 2015 20:05

casino:nebyla sražená ty šťouro:-D

casino casino

9. 10. 2015 18:51

Dajda:
Aha, RUM:-/:-O
U nás tuto (tzv. "ČERNOU") roládu dělají všechny moje baby, já neééé...:-8 ale je fakt, že rum do těsta nepřidávají.

Dajda Dajda

9. 10. 2015 17:42

casino: Není to tím rumem? ;-) Občas tuhle roládu dělávám (bez rumu) a nikdy se mi nesrazila.

casino casino

8. 10. 2015 18:00

"Je to takové odlehčené těstíčko..."
No, nevím co udělali soudruzi blbě, ale na úvodním obrázku vidět srazek jak Brno.;-)
Odlehčené těstíčko je např. tady: http://www.toprecepty.cz/recept/42687-kakaova-rola... :yes:

Ivetazen

8. 10. 2015 15:26

jéé,děkuji za recept...;-):yes: Tuto roládu jsem dělala kdysi dávno-hodně dávno-měla jsem recept z časopisu Tina nebo Chvilka pro tebe. A hned vedle byl recept na ananasový zákusek.Moc dobré.Ale recepty už nemám,tak ukládám.

srettka

15. 2. 2014 12:48

1974andrea:no super a s těma malinama:-p hned bych si zavdala. A fotky? u tebe netřeba komentáře, ty už máš svůj nezaměnítelný punc kvality:-):yes:

1974andrea 1974andrea

15. 2. 2014 11:41

srettka:Kamčo, včera jsem tvořila podle tebe. No teda nééé, že by se mi to povedlo jako tobě, ale je výborná:-p. Dala jsem poslední maliny z mrazáku a jsou v tom skvělé. Posílám fotky a bodík, díky;-):-K

srettka

4. 7. 2011 15:33

Jindriška:i s papírem, po schladnutí pak lehce sloupnout;-)

Jindriška

4. 7. 2011 15:08

Dobrý den, tu roládu svineme i s tím papírem po upečení? A ještě teplou? Chystám se zrovna na ni, tak když mi někdo odpoví co nejdřív, budu velmi ráda, děkuji vám moc.

holky05

30. 5. 2011 19:10

Nádhera:-p:-p

srettka

30. 5. 2011 08:15

Mirusha:máš to taky super a věc druhá-chutnalo! což je to nejdůležitější;-):yes::yes:

Mirusha Mirusha

29. 5. 2011 23:38

A s dovolením jsem přidala fotečku :-8 je to moje první roláda, tak není tak krásná, ale myslím si, že na chuti to neubralo:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: božská roláda cokoladova rolka rolka šlehačková roláda jako peříčko čokoládová rolka recept roláda vánek se šlehačkou božská roláda bez mouky cokoladove rolky recept recept čokoládová rolka božské rolády kuchařka on line božske pečení čoko rolka roláda vánek recept stresová roláda cokoladove rolky coko rolky bozska rolada recept božská mňamka čoko rolka recept

Suroviny: vejce, cukr krupice, kakao hořké, rum, cukr vanilkový, šlehačka, ztužovač šlehačky, cukr moučkový, kompot višňový, čokoláda hořká

TopRecepty.cz

Božská rolka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZWow