Božská rolka

srettka Kuchařka:

Moučníky , Záviny, rolády 39 názorů

542

Suroviny

5 vajíček
10 dkg cukru krupice
2,5 lžíce hořkého kakaa
čajová lžička rumu
vanilkový cukr
2 šlehačky (250 ml)
2 ztužovače šlehačky
moučkový cukr podle toho, jak kdo sladí
višňový kompot
strouhaná hořká čokoláda
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oddělené žloutky pořádně vyšleháme s cukrem,rumem a kakaem, až se cukr rozplyne.

  2. Lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.

  3. Hmotu naneseme na pečící papír, který jsem lehce přestříkla olejem na pečení, není nutno.

  4. Pečeme na 22O°C 8 minut. Neotvíráme troubu!

  5. Po upečení svineme do rolky a necháme zchladnout.

  6. Mezitím si vychlazené šlehačky vyšleháme se ztužovačem a cukrem do tuha.

  7. Natřeme rozvinutou vychladlou rolku a poklademe višněmi.

  8. Nakonec posypeme na hrubo strouhanou čokoládou, svineme a dáme do chladu. Před servírováním zdobíme podle chuti.

Poznámka

Kdysi jsem vytiskla z netu z nějakého webu o vaření, ale až včera ozkoušela. Dopadlo to výborně ;-)

Je to takové odlehčené těstíčko a svěží náplň oproti klasickému těžkému máslovému krému ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 114 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Božská rolka

  • kropka kropka

    Já to znám z ořechového těsta. 6 vajec, 12 Dg krystalu, ušlehat žloutky s cukrem asi 5 minut, přidat ušlehaný sníh,naposled přidat 12 Dg mletých ořechů, dávám na pečící papír lehce vymazaný máslem zhruba 8 až 10 minut, zkrátka do růžova, nesmí se přepéct do křupava, pak nechám vychladnout, pomažu šlehačkou 250 ml stačí na jednu roládu, potom svinu do rolády a zabalím do alobalu. Dám do lednice vychladit tak na 4 hodiny. Ale vydrží dlouho i dva dny, pokud ji někdo nesežere :-D. Je lehká a osvěžující. To ovoce bych dala vedle rolády, ne do vnitř. A přesně takhle dělám z tohoto těsta i dorty plněné také šlehačkou. Vrch dortu ozdobím sáčkem a třeba když je to k narozeninám, tak do trochy šlehačky přidám trochu kakaa a napřed na dort vypuckuju číslo a pak dodělám pucky bílou šlehačkou, boku namažu šlehačkou a popráším mletými ořechy. Dort dělám ze dvou dávek a zhruba ze 4 škehaček. Upeču 2 pláty a nechám vychladnout, rozkrojím napůl a mám 4 poschoďový dort. Zkuste to, je opravdu pěkný a jednoduchý. Moc totiž neumím, ale toto je fakt jednoduché.

    Odpovědět

  • Masožravec Masožravec(neregistrovaný)

    ninule jsem do té rolády zavinul jelito a všem to hrozně chutnalo,příště to udělám s jitrnicí,mňam.:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    srettka:
    Tak jsem buď slepej, nebo špatně vidím...;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    casino:nebyla sražená ty šťouro:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    Aha, RUM:-/:-O
    U nás tuto (tzv. "ČERNOU") roládu dělají všechny moje baby, já neééé...:-8 ale je fakt, že rum do těsta nepřidávají.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Není to tím rumem? ;-) Občas tuhle roládu dělávám (bez rumu) a nikdy se mi nesrazila.

    Odpovědět

  • casino casino

    "Je to takové odlehčené těstíčko..."
    No, nevím co udělali soudruzi blbě, ale na úvodním obrázku vidět srazek jak Brno.;-)
    Odlehčené těstíčko je např. tady: http://www.toprecepty.cz/recept/42687-kakaova-rola... :yes:

    Odpovědět

  • Ivetazen Ivetazen

    jéé,děkuji za recept...;-):yes: Tuto roládu jsem dělala kdysi dávno-hodně dávno-měla jsem recept z časopisu Tina nebo Chvilka pro tebe. A hned vedle byl recept na ananasový zákusek.Moc dobré.Ale recepty už nemám,tak ukládám.

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    1974andrea:no super a s těma malinama:-p hned bych si zavdala. A fotky? u tebe netřeba komentáře, ty už máš svůj nezaměnítelný punc kvality:-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    srettka:Kamčo, včera jsem tvořila podle tebe. No teda nééé, že by se mi to povedlo jako tobě, ale je výborná:-p. Dala jsem poslední maliny z mrazáku a jsou v tom skvělé. Posílám fotky a bodík, díky;-):-K

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Jindriška:i s papírem, po schladnutí pak lehce sloupnout;-)

    Odpovědět

  • Jindriška Jindriška(neregistrovaná)

    Dobrý den, tu roládu svineme i s tím papírem po upečení? A ještě teplou? Chystám se zrovna na ni, tak když mi někdo odpoví co nejdřív, budu velmi ráda, děkuji vám moc.

    Odpovědět

  • holky05 holky05

    Nádhera:-p:-p

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Mirusha:máš to taky super a věc druhá-chutnalo! což je to nejdůležitější;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Mirusha Mirusha

    A s dovolením jsem přidala fotečku :-8 je to moje první roláda, tak není tak krásná, ale myslím si, že na chuti to neubralo:-D

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: božská roláda rolka cokoladova rolka šlehačková roláda jako peříčko čokoládová rolka recept roláda vánek se šlehačkou božská roláda bez mouky cokoladove rolky recept recept čokoládová rolka božské rolády kuchařka on line božske pečení roláda vánek recept stresová roláda bozska rolada recept božská mňamka čoko rolka čoko rolka recept čokoládová roláda s višněmi kuřecí rolka recept

Zapomněl/a jsem heslo