Nutriční hodnoty (Polévka z červené řepy s křenem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 123 kJ / 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,76 g |
| Tuky | 17,65 g |
| – nasycené | 10,85 g |
| – nenasycené | 5,50 g |
| –– mononenasycené | 4,70 g |
| –– polynenasycené | 0,80 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 12,10 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 4,78 g |
| Sacharidy | 67,13 g |
| – cukry | 41,58 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 500 g |
| 150 g 150 g brambor | Brambor zimní | 150 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce vegety (neslané) | Kořenící směs sypká | 7.5 g |
| 1 1 a 1/2 litru vody | Voda | |
| 150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| křen | Křen čerstvý |