Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z hokkaido dýně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie1 295 kJ /
310 kcal
Bílkoviny2,67 g
– z toho živočišné bílkoviny0,21 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,46 g
Tuky25,04 g
– nasycené16,03 g
– nenasycené8,58 g
–– mononenasycené7,87 g
–– polynenasycené0,72 g
––– omega 30,09 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy15,84 g
– cukry10,64 g
––– laktóza0,24 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 dýně hokaido Dýně Hokkaidó čerstvá
2 2 střední cibule Cibule čerstvá 140 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
kousek kousek celeru Celer bulva čerstvá
1 l 1 l vody Voda 1000 ml
3 lžíce 3 lžíce másla (nebo oleje) Máslo kravské 30 g
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
2 2 hřebíčky Hřebíček
kurkuma (dle chuti) Kurkuma mletá
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
zakysaná smetana (nebo šlehačka) Smetana kravská zakysaná 12%
krutonky Krutony

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.