Nutriční hodnoty (Pikantní zelňačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 494 kJ / 357 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,08 g |
| Tuky | 2,17 g |
| – nasycené | 0,50 g |
| – nenasycené | 1,33 g |
| –– mononenasycené | 0,44 g |
| –– polynenasycené | 0,89 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 24,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,06 g |
| Sůl | 10,10 g |
| Sacharidy | 59,50 g |
| – cukry | 39,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2-3 2-3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4-6 kuliček 4-6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 4-6 kuliček 4-6 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 1 chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 1 dobrá klobáska (maďarská pikantní) | Klobása | |
| vývar (hovězí) | Vývar masový | |
| 100 ml 100 ml zakysané nebo 40% smetany ke šlehání | ||
| 2 lžíce 2 lžíce červené sladké papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý |