Papriková omáčka

Nelca777 Kuchařka: Nelca777

Doba přípravy: 1,5 hodiny 6 porcí Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

3 lžíce sádla
1 větší cibule
800 g kýty
sůl
pepř
1 lžíce provensálského koření
3 lžíce koření gyros
1 lžička mleté sladké papriky
2 stroužky česneku
půl skleničky sterilované červené papriky (proužky)
2,5 litru vepřového vývaru
4-5 lžic polohrubé mouky
voda
rýže nebo těstoviny nebo houskový knedlík (dle chuti)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme sádlo, osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso. Až se maso zatáhne, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření + prolisovaný česnek.
    Zamícháme a přidáme papričky včetně vody, která zbyla ve sklenici.

  2. Přilijeme trochu vývaru, jen tolik, aby se mělo maso v čem dusit. A necháme 10 minut přiklopené.

  3. Odklopíme, přilijeme vývar a na nejmenším ohni necháme dusit pod pokličkou, třeba každou půl hodinu kontrolujeme, jestli už je maso měkké.

  4. Když je maso úplně měkké, nalijeme do hlubokého talíře tak cca 1,5 hrnku studené vody a přisypeme mouku, metličkou rozšleháme, aby tam nebyly žádné hrudky a přes metličku vlijeme do omáčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 356 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Papriková omáčka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: papriková omáčka papriková omáčka recept nejlepší papriková omáčka omáčky recepty omacka recept omacka ze sterilovanych papriky omacka s paprikou omáčka paprikova recept na omáčku recepty paprikova omacka papriková omáčka - recept papriková omáčka recept ze sterilovan omacka paprika paprikáč omáčka recept paprikac omáčka papriková omáčka paprikáš paprikovou omáčka recept omáčky paprikáš omáčky recept top recepty omáčka s paprikami