Dýňová polévka s uzeným

1974andrea Kuchařka:

Polévky 19 názorů

Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů
513

Suroviny

1/2 větší dýně hokkaido
1 brambor
1 cibule
2- 3 stroužky česneku
majoránka
1 l vývaru ( možno uzený)
maso z vařených uzených žeber
kousek másla
špetka drceného kmínu
sůl
na zjemnění můžeme použít smetanu na vaření
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, dýni vydlabeme a nakrájíme spolu s bramborem na kostky.

  2. Rozehřejeme máslo, zesklovatíme na něm cibuli a přidáme dýni s bramborem.

  3. Orestujeme, osolíme, okmínujeme a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka, ke konci přidáme rozmačkaný česnek.

  4. Rozmixujeme dohladka, do polévky rozmělníme majoránku (popř. nasekáme čerstvou) a vmícháme pokrájené maso.

  5. Prohřejeme a případně dochutíme solí.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dýňová polévka s uzeným

  • balvinka balvinka

    Byla fakt VÝBORNÁ :-*balvinka:

    Odpovědět

  • balvinka balvinka

    zítra si ji uvařím :yes: ...je dobře že je vylepšená tim uzeným :-8....ještě se ozvu.....;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    casino:Díky za vyzkoušení a zprávu;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Maja:
    Díky za resuscitaci receptu:-)
    Zrovna jsem vařil uzenou žebrotu že na fr. brambory...
    Dýně všeho druhu už mi letos lezou i ušima, tak jsem toto s tím uzeným vzal jako kosmickou změnu (vařívám podobnou z celeru)
    Aby jídlo zapadlo do mé dělené stravy, tak jsem pouze vynechal onen brambor, ale zase jsem rozvařil celou dýni.
    Vynikajuuuca!:yes:
    (doufám, že večer zase nezapomenu přidat smetanu):-//

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Maja:Jsem ráda, že chutnala. Omlouvám se za to nedorozumění s vařeným masem, pro mě to bylo automaticky jasné a ostatním být nemusí. Upravila jsem v surovinách. Díky;-)

    Odpovědět

  • Maja Maja(neregistrovaná)

    Vynikajuuuca! Len ja blba, som dala vyvar (mala som zo vcera kuraci) a do polievky dala rebra bez toho, aby som ich vopred obvarila.. A potom mi docvaklo, ze ich bolo treba varit a hned by vznikol aj vyvar do polievky. Takze pre vsetky menej skusene gazdinky: poucte sa z mojej blbosti :))) Ja som potom este musela polievku varit spolu s maskom, aby preslo poriadne varom.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    culina:Díky za zprávu a jsem moc ráda, že chutnala;-):-K

    Odpovědět

  • culina culina

    Výborný recept polévku jsme uvařili a dostala jen samá kladná hodnocení:-)

    Odpovědět

  • dýně dýně(neregistrovaný)

    jasně:-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    dýně:To máte pravdu a u vepřového zase vepřové a u paštiky játra, že :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • dýně dýně(neregistrovaný)

    základ je dýně a zase dýně:-))

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    S uzeným vývarem jsem ještě nezkoušela, ale musí být výborná:-p:-p

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    S tim uzenym vyvarem a maskem to bude velka dobrota, primo basta.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    recept:Pokud byste si dal/a tu práci pročíst ostatní recepty na dýňové polévky, zjistil/a byste, že ingredince jsou jiné, nejde jen o to, že je taky z dýně, je chuťově jiná. Zřejmě reakce na můj včerejší komentář k pizze;-)

    Odpovědět

  • recept recept(neregistrovaný)

    receptu z dyně je tu taky dost je nutné je sem vkládat?:-//

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo