Nutriční hodnoty (Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 483 kJ / 593 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 35,93 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,40 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,53 g | 
| Tuky | 17,73 g | 
| – nasycené | 3,53 g | 
| – nenasycené | 12,69 g | 
| –– mononenasycené | 8,84 g | 
| –– polynenasycené | 3,85 g | 
| ––– omega 3 | 0,92 g | 
| Vláknina | 7,67 g | 
| Cholesterol | 102 mg | 
| Sodík | 317 mg | 
| Sůl | 1,12 g | 
| Sacharidy | 68,72 g | 
| – cukry | 22,11 g | 
| ––– laktóza | 4,90 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 120 g 120 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 120 g | 
| 1 plátek 1 plátek toustového chleba (nebo 12 g střídky z žemle) | Toast pšeničný bílý | 20 g | 
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| ½ s troužku troužku česneku | Česnek čerstvý | |
| provensálské bylinky | Provensálské koření | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje (např. řepkového) | Olej řepkový | 11 ml | 
| ½ malé cibule | Cibule čerstvá | |
| 20 g 20 g celeru | Celer bulva čerstvá | 20 g | 
| 30 g 30 g mrkve | Mrkev čerstvá | 30 g | 
| 1 lžička 1 lžička rajského protlaku | Protlak rajčatový | 5 g | 
| 200 g 200 g loupaných drcených rajčat | Pyré z červených rajčat | 200 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce jemné pokrájené petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g | 
| parmezán | Parmezán | |
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml | 
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml | 
| 50 g 50 g polenty (instantní) | Polenta | 50 g | 
| sůl | Sůl mořská |