Smetanová marináda (remuláda)

cathleen Kuchařka: cathleen

Omáčky 2 názory

Suroviny

200 g majonézy
4 lžíce sladké smetany
3-4 lžíce bílého vína
šťáva z 1 citrónu
sůl
cukr
mletý pepř
kyselé okurky (nebo zelenina typu Moravanky, Kunovjanky apod.)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Majonézu, smetanu, víno a citrónovou šťávu v misce rozšleháme metličkou, podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme cukrem.

  2. Vmícháme nakrájenou okurku nebo kyselou zeleninu - já použila strouhaný polotovar na chlebíčkový salát (na nudličky strouhanou mrkev, petržel a celer ve sladkokyselém nálevu).

  3. Kdo má rád, může přidat i sekané bylinky.

Poznámka

Tuto marinádu podáváme k rybám nebo k masu nebo do ní můžeme i vařené ryby naložit. V tom případě ji ředíme trochu víc (přidáme navíc víno i smetanu a to tak, abychom celkem použili asi 100 ml smetany a 100 ml bílého vína), vařené ryby marinádou zalijeme, dobře uzavřeme a uložíme v chladu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Smetanová marináda (remuláda)

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Remuláda jako pro Janu Remkovou:-8:-))?Léto a grilování se blíží,určo otestuju.;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Cathleen, tuhle marinádu neznám:-// ale mám zrovna zbytek pečeného masa, tak bych jí mohla k tomu udělat:yes: posílám bod č.4:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: remulada na ryby remulada na ryby domácí remuláda smetanová marináda na maso ryby v remuládě marináda na ryby křenová remuláda marináda z majonézy gremuláda remunáda koprová remuláda jak se dělá remuláda marináda na kance marinada ze smetany remoláda jak se dela domaci remulada kyselé ryby v remuládě remuláda k rybě remulada-recepty ryby v remuládě recept

Zapomněl/a jsem heslo