Nutriční hodnoty (Hovězí kližka na sladkokyselo, v pomalém hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 005 kJ / 1 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 183,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 170,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,37 g |
| Tuky | 80,68 g |
| – nasycené | 28,83 g |
| – nenasycené | 47,07 g |
| –– mononenasycené | 36,20 g |
| –– polynenasycené | 10,87 g |
| ––– omega 3 | 3,09 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 492 mg |
| Sodík | 1,30 g |
| Sůl | 3,25 g |
| Sacharidy | 42,40 g |
| – cukry | 15,30 g |
| ––– laktóza | 11,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g hovězí kližky v celku | Hovězí kližka | 800 g |
| 300 ml 300 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
| 340 g 340 g hříbků ve sladkokyselém nálevu | Hřib čerstvý | 340 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžíci 1 lžíci hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| nit nebo provázek na omotání masa |