Nutriční hodnoty (Pečený kapr se zámeckými šťouchanými bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 993 kJ / 1 432 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 65,50 g |
| – nasycené | 41,75 g |
| – nenasycené | 21,88 g |
| –– mononenasycené | 20,30 g |
| –– polynenasycené | 1,58 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 203 mg |
| Sodík | 142 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 172,40 g |
| – cukry | 20,40 g |
| ––– laktóza | 10,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 porce 4 porce čerstvého kapra s kůží (bez šupin) | Kapr | |
| 4 plátků 4 plátků slaniny nebo kvalitní sušené šunky | Špek | |
| 1 lžička 1 lžička sladké červené papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| ½ l žičky žičky soli + další sůl na počáteční nasolení | Sůl mořská | |
| 3 lžíce 3 lžíce řepkového oleje | Olej řepkový | 60 ml |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| šťáva z poloviny citronu | Citrón čerstvý | |
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 svazek 1 svazek jarní cibulky (5 ks) | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
| plocholistá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |