Nutriční hodnoty (Pečený kapr se zámeckými šťouchanými bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 993 kJ / 1 432 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 65,50 g |
– nasycené | 41,75 g |
– nenasycené | 21,88 g |
–– mononenasycené | 20,30 g |
–– polynenasycené | 1,58 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 203 mg |
Sodík | 142 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 172,40 g |
– cukry | 20,40 g |
––– laktóza | 10,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 porce 4 porce čerstvého kapra s kůží (bez šupin) | Kapr | |
4 plátků 4 plátků slaniny nebo kvalitní sušené šunky | Špek | |
1 lžička 1 lžička sladké červené papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
½ l žičky žičky soli + další sůl na počáteční nasolení | Sůl mořská | |
3 lžíce 3 lžíce řepkového oleje | Olej řepkový | 60 ml |
25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
šťáva z poloviny citronu | Citrón čerstvý | |
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 svazek 1 svazek jarní cibulky (5 ks) | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
plocholistá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |