Nutriční hodnoty (Polévka z dýně hokkaido a celeru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 080 kJ / 497 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,91 g |
| Tuky | 24,01 g |
| – nasycené | 3,70 g |
| – nenasycené | 20,18 g |
| –– mononenasycené | 16,23 g |
| –– polynenasycené | 3,95 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 48,08 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 924 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 31,29 g |
| – cukry | 15,24 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší dýně hokaido (asi 1 kg) | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| zelená petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá |