Nutriční hodnoty (Celerové brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 772 kJ / 663 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,05 g |
| Tuky | 49,86 g |
| – nasycené | 27,02 g |
| – nenasycené | 21,67 g |
| –– mononenasycené | 17,76 g |
| –– polynenasycené | 3,91 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 15,45 g |
| Cholesterol | 89 mg |
| Sodík | 298 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 35,20 g |
| – cukry | 8,89 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 3 stonky 3 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1/2 1/2 menšího pórku | Pórek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská |