Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 827 kJ /
2 588 kcal
Bílkoviny93,88 g
– z toho živočišné bílkoviny62,83 g
– z toho rostlinné bílkoviny31,05 g
Tuky150,52 g
– nasycené32,02 g
– nenasycené108,49 g
–– mononenasycené77,41 g
–– polynenasycené31,08 g
––– omega 38,80 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 633 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,62 g
Sacharidy210,33 g
– cukry25,33 g
––– laktóza11,87 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
varianta s kváskem - 1 čajová lžička lžička žitného kvásku + 15 gramů droždí Kvásek žitný
150 gramů 150 gramů hladké mouky (00) + odložit cca 20-30 gramů na podsyp, eventuálně pro konečné tvarování bochníku Mouka pšeničná hladká 150 g
120 gramů 120 gramů pšeničné chlebové mouky - obě mouky dobře prosáté¨ Mouka pšeničná hladká 120 g
200 ml 200 ml vlahého mléka pokojové teploty¨ Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
100 ml 100 ml oleje Olej řepkový 100 ml
2 2 vejce - rovněž by měly mít pokojovou teplotu Vejce slepičí 140 g
100 gramů 100 gramů uzeného sýra Eidam 30% t. v s. uzený 100 g
40 gramů 40 gramů Niva Niva 50% t. v s. 40 g
1,5 1,5 kávové lžičky soli Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.