Nutriční hodnoty (Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 827 kJ / 2 588 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,05 g |
| Tuky | 150,52 g |
| – nasycené | 32,02 g |
| – nenasycené | 108,49 g |
| –– mononenasycené | 77,41 g |
| –– polynenasycené | 31,08 g |
| ––– omega 3 | 8,80 g |
| Vláknina | 8,10 g |
| Cholesterol | 633 mg |
| Sodík | 1,88 g |
| Sůl | 4,62 g |
| Sacharidy | 210,33 g |
| – cukry | 25,33 g |
| ––– laktóza | 11,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| varianta s kváskem - 1 čajová lžička lžička žitného kvásku + 15 gramů droždí | Kvásek žitný | |
| 150 gramů 150 gramů hladké mouky (00) + odložit cca 20-30 gramů na podsyp, eventuálně pro konečné tvarování bochníku | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 120 gramů 120 gramů pšeničné chlebové mouky - obě mouky dobře prosáté¨ | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 200 ml 200 ml vlahého mléka pokojové teploty¨ | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 2 2 vejce - rovněž by měly mít pokojovou teplotu | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 gramů 100 gramů uzeného sýra | Eidam 30% t. v s. uzený | 100 g |
| 40 gramů 40 gramů Niva | Niva 50% t. v s. | 40 g |
| 1,5 1,5 kávové lžičky soli | Sůl mořská |