Nutriční hodnoty (Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 827 kJ / 2 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 62,83 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,05 g |
Tuky | 150,52 g |
– nasycené | 32,02 g |
– nenasycené | 108,49 g |
–– mononenasycené | 77,41 g |
–– polynenasycené | 31,08 g |
––– omega 3 | 8,80 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 633 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,62 g |
Sacharidy | 210,33 g |
– cukry | 25,33 g |
––– laktóza | 11,87 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
varianta s kváskem - 1 čajová lžička lžička žitného kvásku + 15 gramů droždí | Kvásek žitný | |
150 gramů 150 gramů hladké mouky (00) + odložit cca 20-30 gramů na podsyp, eventuálně pro konečné tvarování bochníku | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
120 gramů 120 gramů pšeničné chlebové mouky - obě mouky dobře prosáté¨ | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
200 ml 200 ml vlahého mléka pokojové teploty¨ | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
2 2 vejce - rovněž by měly mít pokojovou teplotu | Vejce slepičí | 140 g |
100 gramů 100 gramů uzeného sýra | Eidam 30% t. v s. uzený | 100 g |
40 gramů 40 gramů Niva | Niva 50% t. v s. | 40 g |
1,5 1,5 kávové lžičky soli | Sůl mořská |