Nutriční hodnoty (Domažlický bacán – přílohová bramborová placka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 386 kJ / 809 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 31,73 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,05 g | 
| Tuky | 11,16 g | 
| – nasycené | 2,55 g | 
| – nenasycené | 5,59 g | 
| –– mononenasycené | 3,17 g | 
| –– polynenasycené | 2,42 g | 
| ––– omega 3 | 0,21 g | 
| Vláknina | 8,10 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 109 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 141,40 g | 
| – cukry | 9,70 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| ¼ l itru itru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 170 g 170 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 170 g | 
| 10 g 10 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 10 g | 
| 1 1 kávová lžička krystalového cukru (nebo 2x nabrat mezi prsty) | Cukr bílý | |
| 1 1 čajová lžička soli | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g syrových oloupaných brambor nastrouhaných na jemno (asi 2 středně velké) | Brambor zimní | 100 g | 
| sádlo na vymazání formy | Sádlo vepřové | |
| strouhanku na vysypání formy | Strouhanka pšeničná | 
 
	