

Vinná klobása na pivě
Suroviny 4 porce
- 600 g vinné klobásy
- 100 g anglické slaniny
- cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 g rajčatového protlaku
- 200 ml černého piva
- 5 cherry rajčátka (dala jsem jedno normální)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Z vinné klobásy uděláme kratší klobásky a to tak, že otáčíme několikrát ve stejném směru a poté odstřihneme (z toho jsem měla trochu strach, ale bylo to v pohodě).
Každou klobásku omotáme slaninou a opečeme na pánvi. Přendáme do zapékací misky a v pánvi osmažíme cibuli, česnek, rajčatový protlak a pivo. Přidáme rajčata, sůl a pepř.
Směs nalijeme na klobásky a zapékáme asi 15 minut na 200°C. Jako příloha je nejlepší čerstvé pečivo.
Poznámka od kuchařky
Podle časopisu Gurmán.
Dělala jsem pro návštěvu a všichni si moc pochvalovali.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vinná klobása na pivě
-
Blansch
děkuji a jsem moc ráda, že chutnalo
-
Naprostá dobrota
Přítel si papáníčko nemohl vynachválit.Jen jsem přidala žampionky, lžíci hořčice a trošku sojovky
Posílám bodíka
-
kucerova45
jsem ráda, že vám chutnalo
-
Ukládám do oblíbených - vinnou klobásu mám moc ráda
-
Výbornej receptík, dělala jsem ho na silvestra a všem moc chutnalo.
Posílám bodík.
-
k.radulka
, jsem moc ráda , že chutnalo a děkuji za fotku
-
moc moc dobrá
fakt doporučuju a já jsem předem nesmažila, šoupla jsem je do trouby syrové, jen obalené a naložené
-
Jirko a Jano, jsem moc ráda, že vám chutnalo
-
Po všech komentářích co jsme tu přečetli jsme se rozhodli si tento recept opravdu udělat a dát komentář z první ruky...vše jsme udělali podle receptu a dopadlo to velmi dobře...celé rodině moc chutnalo..vřele doporučujem
-
Také se mě to líbí.
-
Děkuji moc všem za body
-
Já teda vinnou klobásu mám moc ráda, ale je jich hodně druhů a každá jiná a je to o tom, natrefit na tu nejlepší. Tahle úprava je ale hodně zajímavá!
-
Senzační obměna, já tedy vinné klobásy nemusím, zbytek rodiny ano a tohle se mi jeví hoodně jedlé
-
-
ukladam na vyskusanie....fakt zaujimave