Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 901 kJ / 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,44 g |
Tuky | 28,88 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 789 mg |
Sodík | 538 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 51,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme na malé kúsky nakrájaný kučeravý kel (kadeřávek), kým nezavädne. Osolíme, ochutíme muškátovým kvetom a odstavíme z ohňa.
Krok 2: Kel rozotrieme na dobre vymastený pekáč.
Krok 3: Mlieko, vajcia a múku dobre rozšľaháme a zmesou zalejeme kel.
Krok 4: Pečieme v rúre na 180°C dozlata.
Podávame teplé s hlávkovým alebo iným šalátom.
Podávame teplé s hlávkovým alebo iným šalátom.
Zveřejněno 7. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svítek z kadeřávku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WGMx
Moje poznámka
Svítek z kadeřávku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WGMx
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 7 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 12 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 14 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 15 hodinami
Tématické fráze:
kadeřávek recepty,
recepty z kadeřávku,
recept z kaderavku
Suroviny:
kadeřávek,
olej,
květ muškátový,
sůl,
mléko,
vejce,
mouka hladká
Komentáře (1)