Nutriční hodnoty (Karlovarský knedlík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 9 612 kJ / 2 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 53,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,67 g |
Tuky | 104,58 g |
– nasycené | 33,97 g |
– nenasycené | 56,74 g |
–– mononenasycené | 42,22 g |
–– polynenasycené | 14,52 g |
––– omega 3 | 2,61 g |
Vláknina | 16,90 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 6,99 g |
Sacharidy | 239,92 g |
– cukry | 24,64 g |
––– laktóza | 11,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
340 g 340 g staršího pečiva nebo rohlíků | Houska pšeničná | 340 g |
3 3 celá vejce | Vejce slepičí | 210 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
180 ml 180 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 180 ml |
3 PL 3 PL petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 45 g |
60 g 60 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 60 g |
špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
sůl - asi 3 g | Sůl mořská | |
80 g 80 g cibule | Cibule čerstvá | 80 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
30 g 30 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 30 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
2-3 PL 2-3 PL oleje | Olej řepkový | 27.5 ml |
50-60 ml 50-60 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 55 ml |