Nutriční hodnoty (Karbanátky z brambor a balkánského sýra)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 598 kJ / 1 099 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,35 g |
Tuky | 41,24 g |
– nasycené | 26,14 g |
– nenasycené | 12,58 g |
–– mononenasycené | 11,08 g |
–– polynenasycené | 1,49 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 4,27 g |
Sůl | 10,38 g |
Sacharidy | 127,95 g |
– cukry | 12,00 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g oloupaných syrových brambor | Brambor zimní | 600 g |
200 g 200 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 200 g |
1 1 vrchovatá lžíce bramborového škrobu (solamyl) | Bramborový škrob | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 37.5 g |
1 lžíce 1 lžíce nasekaných bylinek (petržel, pažitka, v zimě lze i kapustový list) | Petržel nať čerstvá | 15 g |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
1 cm 1 cm nasekané chilli papričky (nebo 1/2 lžičky pálivé papriky) | Chilli paprička čerstvá | |
olej na smažení | Olej řepkový |