

Ďobáčky na červeném víně
Suroviny
- 300 g ďobáčků
- 100 g hrubě nakrájené cibule
- stroužek česneku nakrájeného na tenké plátky
- lžíce kečupu
- trošku kari koření
- trošku zázvoru
- trošku koriandru
- kousek chilli papričky nebo pár kapek tekutého chilli koření
- 200 ml suchého červeného vína
Postup přípravy receptu
Ďobáčky vysypeme na pánev, přidáme hrubě nakrájenou cibuli, plátky česneku, kečup, koření včetně čili papričky a zalijeme vínem. Chvíli dusíme pod pokličkou. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Družstevní dům OREL se nade mnou smiloval a přidal do svého sortimentu více sojových výrobků včetně šmakouna a ďobáčků. K velikému údivu jejich i mého jsou lidé nadšeni a tak se můžeme těšit na další podobný sortiment. Není to žádný vyhlášený HYPERMARKET a tak ode mne krom vděku dostali velikou pochvalu .
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ďobáčky na červeném víně
-
Amy.Stoker7:
Fakt? Ale Merlot
je jinak skvělý!! Díky -
super recept, ale příště už si do toho nekoupim červený Merlot, ale nějaké né tak trpké víno, asi Portugala nebo Frankovku...bylo to totiž strašně silný tím vínem
-
Dana: díky, no, u mne to taky byla premiéra
-
no teda teď jsem to dělala a luxusní jídlo :) soju dělám na všechny způsoby ale na víně jsem dělala poprvé a chválim
-
Lenka30 já si přesně nevzpomenu, ale myslím, to balení cca 30 kč?
Fakt to nevím jistě. Já jsem je taky nemohla sehnat, nakonec byly v Coopu.
-
téda to vypadá krásně,jen jsem se s ďobáčkama ještě nesetkala
a kolik stojí??
-
drahulin, jojo, vyzkoušej
-
Jani to vypadá božsky.
Posílám bod a vyzkouším.
Mám je koupené.
-
Jani já myslela ty dobáčky,jsou naložené v nějakém oleji nebo něčem,a na mě se to zdá moc
-
lemarti přidej a díky!! Mastné?
, tam nejde žáden tuk, mi se nezdálo..
-
Jani,tak dobáčky jsem udělala,chutnalo mi,jen na mě jsou příliž mastné.
Ale i tak myslím,že zopakuji
Jestli ti to nebude vadit,přidám fotečku
-
Tak konečně na ně došlo
-
Jani,dobáčky jsem koupila v čechách prřed týdnem a už vím,co s nimi
+12
-
vybusna ano, je to sojové maso a já jsem s tímhle druhem měla dnes čest poprvé a byla jsem fakt překvapená, moc mi to chutnalo
. Růžo, já se přiznávám bez mučení
, že recept byl na obalu, ale trochu jsem ho změnila, protože do toho všeho měl jít nakonec ještě sojový bílý jogurt a to jsem si fakt neuměla představit. Taky nebyla uvedena barva a druh vína, tak jsem dala suché červené. Nakonec z toho byl fakt super pokrm
-
bodik c.10 zrovna priletel a hned jak dorazim do Cech a sezenu Dobaciky, vyzkousim tenhle recept, protoze vypada naprosto uzasne