Nutriční hodnoty (Žampionový paprikáš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 994 kJ / 716 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,08 g |
| Tuky | 36,82 g |
| – nasycené | 22,14 g |
| – nenasycené | 13,23 g |
| –– mononenasycené | 10,02 g |
| –– polynenasycené | 3,20 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 28,90 g |
| Cholesterol | 98 mg |
| Sodík | 142 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 55,53 g |
| – cukry | 25,38 g |
| ––– laktóza | 7,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g žampionu | Žampion čerstvý | 500 g |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce uzené papriky | Paprika uzená | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (plná) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 200-250 ml 200-250 ml vývaru | Vývar masový | 225 ml |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý kmín | Kmín mletý |