Nutriční hodnoty (Rajčatové rizoto s červeným vínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 903 kJ / 1 172 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,56 g |
| Tuky | 45,23 g |
| – nasycené | 12,13 g |
| – nenasycené | 28,53 g |
| –– mononenasycené | 24,36 g |
| –– polynenasycené | 4,17 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 10,65 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 444 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 147,74 g |
| – cukry | 23,28 g |
| ––– laktóza | 0,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 150 g 150 g rýže arborio | Rýže bílá | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička rajského protlaku | Protlak rajčatový | 5 g |
| 100 ml 100 ml červeného suchého vína | Víno červené suché | 100 ml |
| ½ s troužku troužku česneku | Česnek čerstvý | |
| 200 g 200 g loupaných, drcených rajčat (v konzervě) | Pyré z červených rajčat | 200 g |
| provensálské bylinky | Provensálské koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 250 250 – 300 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | |
| 30 g 30 g parmezánu | Parmezán | 30 g |
| 30 g 30 g sušených rajčat naložených v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | 30 g |
| ½ l žíce žíce najemno nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá |