Srnčí kýta na smetaně
Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou. Podávejte ji nejlépe s kynutým či karlovarským knedlíkem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 602 kJ / 2 534 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,70 g |
| Tuky | 251,40 g |
| Vláknina | 20,30 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 3,76 g |
| Sůl | 9,40 g |
| Sacharidy | 43,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření na divočinu. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc.
Krok 2: Druhý den rozehřejeme troubu na 160 °C. Maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
Krok 3: Do pekáče vložíme mraženou zeleninu, koření a připravenou kýtu. Zakryjeme alobalem, aby maso nevyschlo.
Krok 4: Podlijeme vodou, dáme do trouby a pečeme asi 3 hodiny.
Krok 5: Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, nakrájíme na plátky a uchováme v teple.
Krok 6: Ze zeleniny vybereme koření, přelijeme ji spolu s výpekem do většího hrnce a rozmixujeme, případně i propasírujeme.
Krok 7: Omáčku zjemníme smetanou. Podle potřeby můžeme zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pokud zahustíme moukou, tak omáčku ještě provaříme alespoň 15 minut.
Krok 8: Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Krok 9: Podáváme s knedlíkem dle chuti.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMXg
Moje poznámka
Srnčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMXg
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zázvorem
Přidáno před 32 minutami
Zapečené tortilly s tuňákem
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Škvarkovka podle dědečka
Přidáno před 13 hodinami
Fofrová nivová pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka s pudinkem
KoRaNiSaH před 40 minutami
Nejlepší špenát
[email protected] před 1 hodinou
Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši
Fitulka před 1 hodinou
Pohanka s restovanou zeleninou
Fitulka před 1 hodinou
Středomořský rajčatový salát
Fitulka před 1 hodinou
Žitný chleba
jitka1963vlasim před 1 hodinou
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Fitulka před 2 hodinami
Cukrová poleva na perníky
Kaill před 3 hodinami
Kroupy s houbami a uzeným masem
Fitulka před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Fitulka před 4 hodinami
Tématické fráze:
srnčí kýta recepty,
srnči svičkova na smetaně,
srnčí kýta,
srnci svickova na smetane recept,
recept na srnčí kýtu,
srnci kyta recept,
kýta na smetaně,
divocina na smetane,
recepty srnčí kýta,
srnec na smetaně,
srnčí maso na smetaně,
recept srnči kýta,
svíčková na smetaně z divočiny,
kanci kyta na smetane,
recepty ze srnčí kýty,
recepty na srnčí kýtu,
svíčková z divočiny,
srnčí svíčková,
recept na srnčí kýta,
recepty divočina srnčí
Suroviny:
kýta srnčí,
máslo,
koření na divočinu,
slanina uzená,
směs zeleninová mražená,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
cukr krystal,
šťáva citronová
Komentáře (5)