Srnčí kýta na smetaně

luckymoon Kuchařka: luckymoon

Doba přípravy: 4 hodiny (+ doba na uležení) Jiné maso 4 názory

Suroviny

srnčí kýta
100 g másla
1 PL koření divočina
200 g uzené slaniny (špeku)
2 balíčky mražené zeleninové směsi pod svíčkovou
bobkový list (6)
nové koření (10)
celý pepř (10)
2 smetany ke šlehání
hladká mouka
sůl
cukr
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření divočina. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc.

  2. Druhý den prošpikujeme slaninou, osolíme.

  3. Do pekáče dáme zeleninu, koření, kýtu.

  4. Podlijeme vodou, dáme do trouby péct na střední teplotu cca na 3 hodinky - peču zakryté alobalem, nevysychá.

  5. Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, nakrájíme na plátky a necháme v teple.

  6. Ze zeleniny vybereme koření, přelijeme do většiho hrnce, rozmixujeme, příp. i propasírujeme.

  7. Omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby můžeme zahustit hl. moukou rozmíchanou ve studené vodě.

  8. Dochutím solí, cukrem, citr. šťávou-

  9. Podáváme s knedlíčkem dle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí kýta na smetaně

Tématické fráze: srnčí kýta recepty srnči svičkova na smetaně srnčí kýta srnci svickova na smetane recept recept na srnčí kýtu kýta na smetaně srnci kyta recept recepty srnčí kýta divocina na smetane srnec na smetaně srnčí maso na smetaně recept srnči kýta svíčková na smetaně z divočiny kanci kyta na smetane recepty ze srnčí kýty svíčková z divočiny srnčí svíčková recepty na srnčí kýtu recepty divočina srnčí recept na srnčí kýta

Zapomněl/a jsem heslo