Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku.
Krok 2: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Plát potřeme marmeládou a na ni poklademe piškoty, které pokapeme rumem.
Krok 3: Na piškoty přidáme broskve nakrájené na menší kousky. Na broskve navrstvíme ještě teplý pudink, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta. Několikrát propíchneme vrchní plát vidličkou a potřeme rozkvedlaným vejcem.
Krok 4: Dáme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova cca 20-25 minut (podle trouby - hlídáme). Zcela vychladlé nakrájíme na řezy, lehce poprášíme cukrem nebo ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 13. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xRGJ
Moje poznámka
Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xRGJ
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 2 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 21 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza ze sušeného droždí
vikisubrtova2710 před 1 hodinou
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 2 hodinami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 5 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 5 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 13 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 14 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 14 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 14 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 16 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
kompot broskvový,
marmeláda rybízová,
piškoty cukrářské,
rum,
vejce
Komentáře (8)
Hezký zbytek neděle 🍀
Ono by to šlo udělat i tak, že z listového upečete dva pláty
Jeden pak naplníte a přiklopíte druhým plátem
No a fachmani by ten horní plát před pečením nakrájeli na obdélníčky velikosti budoucích porcí a potom jimi po upečení pokladli ten naplněný spodní plát
A vůbec..., to by se vám zkrátily žíly kdybyste na ten spodek použila linecké, když už to chcete mermomocí péci vcelku
Patrně myslíte ten papundekl vespod, že
Je to jako boj s větrnými mlýny..., vždy povstanou noví zoufalci co z listového vyrobí srazek
( čekám tady Casino, znám jeho názor na podobné recepty