Nutriční hodnoty (Jednoduchý salát z vodnice a mrkve)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 890 kJ / 213 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
| Tuky | 12,27 g |
| – nasycené | 2,65 g |
| – nenasycené | 9,20 g |
| –– mononenasycené | 7,64 g |
| –– polynenasycené | 1,56 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 1,45 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 133 mg |
| Sůl | 0,23 g |
| Sacharidy | 13,69 g |
| – cukry | 12,67 g |
| ––– laktóza | 9,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší bulva vodnice | Vodnice čerstvá | |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 kelímek 1 kelímek bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky olivového oleje | Olej olivový | 10 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu |