Nutriční hodnoty (Makovo-mandlová bábovka (přirozeně bez lepku))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 12 544 kJ / 2 998 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,25 g |
Tuky | 212,49 g |
– nasycené | 69,13 g |
– nenasycené | 122,50 g |
–– mononenasycené | 65,70 g |
–– polynenasycené | 56,80 g |
––– omega 3 | 0,79 g |
Vláknina | 30,50 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 408 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 180,50 g |
– cukry | 131,10 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g změklého másla | Máslo kravské | 100 g |
30 g 30 g moučkového cukru | Cukr bílý | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce javorového sirupu | Sirup javorový | 30 ml |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
80 g 80 g mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 80 g |
1 1 rovná lžička skořice | Skořice ceylonská | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
olej ve spreji na vymazání forky | Olej řepkový |