Nutriční hodnoty (Slaný koláč á la France)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 292 kJ / 548 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,25 g |
| Tuky | 23,59 g |
| – nasycené | 14,28 g |
| – nenasycené | 6,81 g |
| –– mononenasycené | 6,04 g |
| –– polynenasycené | 0,78 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 2,33 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 4,90 g |
| Sacharidy | 26,85 g |
| – cukry | 18,14 g |
| ––– laktóza | 18,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 listové těsto - máslové nebo celozrnné | Listové těsto | |
| 0,5 kg 0,5 kg tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 1 1 žervé | Žervé | |
| 1 1 smetanový sýr Cottage (hrudky ve smetaně) | Sýr tavený | |
| 1/2 1/2 brokolice-růžičky (zbytek do polévky) | ||
| 1/2 1/2 velkého lilku na půlkolečka, vypotit se solí | Lilek čerstvý | |
| 1 1 pórek na kroužky tenčí | Pórek čerstvý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku oloupaný, na půl překrojený | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 Romadúr česnekovo-bylinkový, na plátky | Romadur 40 % t. v s. | |
| 1 1 kuřecí stehno | Kuře stehno s kůží | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| koření: čerstvě mletý pepř vrchem 1 lžička lžička - do tvarohu | Pepř černý mletý | |
| sůl, tymián - 2 špetky špetky | Tymián sušený | |
| 2 lžičky lžičky směsi do bylinkového másla - do tvarohu | Máslo bylinkové | |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky koření na grilovanou zeleninu | Provensálské koření | 7.5 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky grilovacího koření na kuře | Grilovací koření | 7.5 g |
| hrnek hrnek na vaření stehna | ||
| pánev na zeleninu | Mrkev čerstvá | |